KOULUTTAJAKURSSI 2022

Tämän vuoden kouluttajakurssi pidetään 16.-18.9. Oulussa. Ilmoittautuminen/haku on nyt avattu. Kurssin sisällöstä löytyy lisää tietoa Kouluttajakurssit -sivulta. Linkki kurssin hakulomakkeeseen löytyy samalta sivulta.

Purjehdustutkinnot

Tutkintojärjestelmästä

Tutkintojärjestelmän tarkoituksena on tarjota purjehtijoille mahdollisuus hankkia kansallisesti ja kansainvälisesti pätevä todistus purjehdusosaamisesta. Tutkinnosta tehdään merkintä Veneilijän kansainväliseen suorituskirjaan, jossa tutkinnon taso on selitetty suomen lisäksi sekä ruotsiksi että englanniksi.

Vapaaehtoinen purjehdustutkinto kelpaa pätevyyden osoittamiseksi veneilytaidosta, kun ollaan hankkimassa Trafilta Kansainvälistä huviveneen kuljettajan pätevyyskirjaa tai Todistusta vuokraveneen kuljettamiseksi.
Kun venettä vuokrataan joko täällä kotimaassa tai ulkomailla, joutuu vuokraaja todistamaan pätevyytensä aluksen päälliköksi. Maakohtaiset ja vuokraamokohtaiset määräykset vaihtelevat. Joissakin tapauksissa Suomessa suoritettu purjehdustutkinto riittää sinällään. Joka tapauksessa varma ratkaisu on hankkia Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja.

Johtava periaate on avoimuus ja joustavuus. Voit aloittaa miltä tasolta tahansa. Mitään kursseja tai tutkintoja ennakkosuorituksina ei tarvita lukuun ottamatta ensiapu- ja VHF-suorituksia tietyillä tutkintotasoilla. Pääasia on, että olet hankkinut taitosi ja osaamisesi jollakin tavalla.

Suomessa huvikseen purjehtiva ei tarvitse mitään pakollisia "ajokortteja". Tämä pätee alle 24 m pitkiin aluksiin.

Saaristo-, rannikko- tai avomeripäällikkötutkinnon suoritus osoittaa purjehdus- ja veneenkäsittelytaitosi kansainvälistä huviveneen kuljettajan pätevyyskirjaa varten. Jos tutkintosi suoritettiin veneellä, jossa on sisämoottori, niin silloin tutkinto osoittaa myös moottoriveneen käsittelyyn tarvittavat taidot.